Holy wood en Tinseltown

Wat is het verband tussen een toverstafje en de filmindustrie?
Een toverstaf is zoiets als de baton of het dirigeerstokje, maar dan sterker. Magisch. Uit heilig hout. In het Engels is een toverstaf ’a holy wand’, gemaakt uit ‘holy wood’, Hollywood dus.
Volgens Jordan Maxwell (1940), een conspirist van de oude stempel, is vanwege deze associatie het ‘druidisch systeem’ van toepassing in de filmindustrie. Welja en wat is het ‘druïdisch systeem’?
Druïdes waren de priesterstand in de Keltische beschaving, zij verenigden de taken van priester, bemiddelaar, arts, wetenschapper en rechter in zich oftewel de hoeders van cultuur en kennis. Aha, denkt Jordan Maxwell, want wie zijn de hedendaagse meesters in het manipuleren van de werkelijkheid. In fantasy en science fiction en in magical worlds? Hollywood.
Manipulatie en betovering en false flag. Brainwashing!
Conspiracy.
Arme Maxwell. Druïdisch systeem.

De redenering is te horen in ‘Project Camelot interviews Jordan Maxwell’  Vanaf 0:13:50 over ‘druïdic system’ en de holy wood/Hollywood gedachtengang.

Hoe zit het dan wel met Hollywood.
Hobart Johnstone Whitley (1847 – 1931), oftewel H.J. Whitley is de “Father of Hollywood”, deze grootgrondbezitter en projectontwikkelaar bedacht de naam Hollywood destijds samen met zijn vrouw op huwelijksreis in 1886. Het eerst aangekochte gebied (2.0 vierkante kilometer land van de ranch van E.C. Hurd) lag in wat toen Cahuenga Valley heette, Cahuenga betekent ‘the place of the hill’ in Tongva. De plaats van de heuvel.
Van een heilig woud geen spoor.
In 1900 was het tot een stadje uitgegroeide Hollywood omringd door wijngaarden, graanvelden en bosjes citrusvruchten. De reden waarom filmproductie bedrijven zich oorspronkelijk vestigden in Hollywood was vanwege het ideale weer en de lange dagen zonlicht. Begin twintigste eeuw was sterke kunstmatige verlichting onbestaand; belichting van de film geschiedde middels opnames in daglicht.
In 1920 was Hollywood uitgegroeid tot het centrum van de ‘booming’ Amerikaanse filmindustrie.

Waarom zou Whitley én zijn vrouw zich vergissen in de spelling van Hollywood in plaats van Holywood? Het bescheiden hulstbos in plaats van heilig woud.
Holly Etymologie:
The origin of the word “holly” is Old English holeg , which is related to Old High German hulis. The French word for holly, houx, derives from the Old High German word hulis, huls, as do Low German/Low Franconian terms like Hülse or hulst. These Germanic words appear to be related to words for holly in Celtic languages, such as Welsh celyn, Breton kelen(n) and Irish cuileann.

Als oudere hulstbomen verwilderen, zodat de tot op de grond neerhangende takken opnieuw wortel kunnen schieten, kan daardoor op den duur een ondoordringbaar “hulzebos/hulstbos” of  “hollywood” ontstaan.
Hulst schijnt een symbolische plant te zijn vanwege zijn altijd groene verschijning en zou bescherming bieden tegen blikseminslag en tegen demonen en heksen.
Hulst wordt veronderstelt heilig en magisch te zijn en is aldus verwant met het thema van ‘the Green Man’ en de Keltische Holly King, die heerst over de natuur van de midzomer zonnewende tot Yule, midwinter.
Associëren maar. Toch een beetje heilig woud dus en Keltische druïden.

Hollywood oftewel in slang Tinseltown.
Tinsel, people have used the word “tinsel” since 1600s to describe something that is showy or even gaudy, but ultimately worthless.

Allart Lakke, september 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *