Dirty Diana, godin van de jacht

In Michael Jackson’s autobiografie Moon Walk is te lezen dat hij ‘Dirty Diana’ wilde uitvoeren tijdens een concert in de Wembley Arena. Desalniettemin heeft Jackson het niet gezongen omdat hij het gevoel had dat het niet goed zou vallen bij de aanwezige prinses Diana. Later bleek dat ‘Dirty Diana’ één van haar favoriete nummers was.

Een ogenschijnlijk banaal auto ongeluk in een Parijse tunnel op 31 augustus 1997, veroorzaakte de tragische dood van Diana, Princess of Wales. Het was abrupt en wereldschokkend nieuws. Een golf van massale rouw ontstond, twee-en-half biljoen mensen zagen live haar begrafenis. Diana was een bijzondere mix van adellijkheid en toegankelijkheid en zij was buitengewoon geliefd. Haar broer Earl Spencer sprak in zijn grafrede over haar ‘natural nobility and classlessness’ en eindigde met brekende stem over zijn zus als de unieke en complexe, de extraordinaire en onvervangbare Diana. Die toespraak werd gevolgd door een ongebruikelijk en langdurig applaus, niet alleen buiten, maar eveneens binnen in de Westminister Abbey. Bij mijn weten een ‘novelty’, applaus op een begrafenis. Ook tijdens de rouwstoet klapte het volk voortdurend en strooide talloos veel bloemen.
De auto reed traag naar Diana’s laatste rustplaats op een eiland en die dag dreven vier zwarte zwanen rond in het meer. Een sprookjesachtig einde van een openbaar en turbulent leven. Goodbye English Rose; “And it seems to me you lived your life like a candle in the wind…Your candle’s burned out long before your legend ever will”.

Hoe staat die legende ervoor? In de youtube video ‘Princess Diana the Secret Tapes’, zijn onder andere geluidsopnamen te horen, waarop Diana klaarblijkelijk intiem verslag doet van haar leven. Naar haar zeggen ontwikkelde zij al boulimia nog voor de huwelijksvoltrekking in 1981. Het huwelijk was een traumatische gebeurtenis, die zij onderging als een letterlijk maagdelijk lam naar de slacht gebracht. Zij vertelde over haar jaloezie op Camilla, de ‘echte’ liefde van Charles. Zij overbrugde weliswaar de scheiding tussen de royalty en het volk, maar haar privéleven is in de openbaarheid en achter de schermen, in het paleis is niets, totaal ‘neclect’. Het huwelijk bleek een gedwongen schijnvertoning in de grootst mogelijke tegenstellingen. De media waren in een continue achtervolging en meedogenloze jacht op Diana, godin van de jacht. In haar woorden, ‘Appalling’. Zwermen van camera’s, zij werd een stijlicoon. Zwangerschap. Het was alles behalve een sprookje. Isolement, de prinses leefde opgesloten in het paleis en ondervond de koudbloedige rituelen van de kille Windsors. Diana leefde als een gevangene. In 1982 na de geboorte van de kroonprins William volgde een zware, postnatale depressie. Na de geboorte van Harry, 1984,  ging vervolgens het huwelijk compleet op de helling. ‘Diana is cast aside for Charles old flame Camilla.’ Buitenechtelijke relaties ontstaan. ‘Risk of telling her story’, de angst om de controle over de kinderen te verliezen en om voor gek verklaard te worden door de invloed en macht van de Windsors. Vandaar deze Secret Tapes, oorspronkelijk gebruikt voor de publicatie van de bestseller ‘Diana. Her true story in her own words’. Een biografie die de situatie drastisch wijzigde.
Diana sprak op tape over de koninklijke familie; ‘I could’t believe how cold and how… I thought one thing but actually another thing was going on. The lies, the deceit’. De boulimia werd uiteindelijk door het koninklijk huis als reden voor de scheiding opgegeven. Het volk weet beter, het herkende haar authentieke verlegenheid, haar oprechte medeleven met de zwakke en haar ongelukkige huwelijk, het sprookje getransformeerd in een zwarte nachtmerrie. Diana ging van het emotionele mijnenveld naar het reële in haar campagne tegen landmijnen. Personificatie van goed doen. Na de scheiding in 1992 lijkt zij haar vrijheid te herwinnen en viel onbezonnen in de armen van playboy Dodi Al-Fayed, die haar overlaadde met charme, cadeaus en affectie. In de ogen van de Windsors waren de Al-Fayeds beslist tweederangs burgers, Egyptische moslims. Mohammed Al-Fayed, de vader van Dodi, gelooft dan ook in opzet en doodslag, naar zijn zeggen waren de beide geliefden in Parijs om een verlovingsring uit te zoeken. De moord werd volgens hem in opdracht van het koningshuis uitgevoerd door MI6 en MI5, Britse geheime diensten, die Diana, het groot wild, bewaakten, onder discrete surveillance.
Ook het geschokte volk dacht onmiddellijk te begrijpen hoe welkom haar overlijden was voor de Windsors. Het ongeluk werd dus door velen herleidt tot een complot en moord. Een belangrijk element daarin is het persistente gerucht van haar mogelijke zwangerschap van haar minnaar Dodi Al-Fayed, die eveneens omkwam die nacht in de tunnel.

Diana lijkt niet bijster intelligent op de opnames in ongedwongen sfeer. Zij was opgeleid tot kinderjuffrouw. Haar oorspronkelijke verlegenheid en het gevoel van inadequaat te zijn, haar ‘low self esteem’, zijn mogelijk belangrijke factoren geweest voor de voortplantingskeuze van de Windsors.
Hoogstwaarschijnlijk is Charles de ijzige echtgenoot geweest zoals beschreven. Harteloos en kil, wreed en bigameus. Maar een shapeshifter?
Deze bewering maakt David Icke, een conspiracy-theoreticus; ‘You know what Diana’s nickname for the Windsors was? The reptiles and the lizards. She used to say in all seriousness “They’re not human”’. Maar deze aan Diana toegeschreven uitspraak komt helaas niet terug op de Secret Tapes.
De auto crashte op de dertiende pilaar in de Pont d’ Alma tunnel! Volgens de complotdenker Icke werd gebruik gemaakt van een opmerkelijke techniek, namelijk ‘trauma based mind control’, bij Henri Paul, de bestuurder van de zwarte Mercedes S-280. ‘Amnesic barriers’ en ‘subconscious programming’, m.b.v. ‘triggerwords’ wordt het ‘mind-controlled’ individu aangestuurd. Diezelfde Henri Paul was dus geprogrammeerd om met hoge snelheid tegen precies die dertiende betonnen pilaar te rijden, simpelweg voor de symbolische betekenis. Feitelijk was Henri Paul gewoon dronken en onder invloed van medicatie, en overtrad ruimschoots en roekeloos de snelheidslimiet ter plekke.
En er was de dubieuze rol van de immer aanwezige horde paparazzi resulterend in het ongeluk op een uit de hand gelopen jacht op Diana, Princess of Wales.

Laatste trend in Hiphop. Chop and screw. Jonge mannen die rondlopen met hoestdrank in een fles tonic gemengd. Soort paarse vloeistof, die drogerend werkt. Slurry en sloom spreken. Platen vertragen is hun ding.

Vigilant Guardian, is de naam van de wargame, die werd gespeeld op de dag van 9/11. Doel; intended paralysis. Inside job 9/11 Ultimate goal; Peak oil.

Allart Lakke, hemelvaart 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *