Gelijk?

Klassejustitie.
Hoe ergerlijk en onrechtvaardig is het dat de voetballer Patrick Kluivert slechts taakstraf kreeg na met hoge snelheid iemand doodgereden te hebben.
Terwijl een naast familielid al jaren voor de rechtbank worstelt met de batterij advocaten in dienst van de multinational de Gasunie over een hem aangedaan onrecht. Onschuld bewijzen blijkt eindeloos ingewikkeld en geldverslindend.
Een oneerlijke uitputtingsslag.
Het recht is krom.

En als een voetballer een blessure oploopt wordt deze onmiddellijk behandeld. Geen wachttijd voor de professionele sporter.
Maatschappelijk belang.

Spandau Ballet.

Wikipadia;
‘Spandau Ballet is een Britse popgroep die in de jaren 80 hits scoorde als True, Gold en Through the Barricades. Spandau werd destijds geassocieerd met de New Romantics-scene (een reactie op het rauwe realisme van de punk).’ Een beetje melige muziek, destijds al.

De term “Spandau Ballet” is mogelijk slang voor zelfmoord, specifiek de stuiptrekkende bewegingen van de benen van iemand die zichzelf heeft opgehangen in de Spandau gevangenis.

‘Ich bereuhe nichts.’ zei Hess als laatste woorden voor de uitspraak op het Neurenberg proces, 1945-1946. Hess had een ongewoon homo-erotische relatie met de Führer. Hij was een extreme fanaticus, een consistent gelovige en de duurste gevangene in de wereld, de nazi Rudolf Hess (Alexandrië, 26 april 1894 – Berlijn, 17 augustus 1987).
Hij was vanaf 1 oktober 1946 opgesloten voor levenslang in de Spandau gevangenis. Op 17 augustus 1987 werd Hess op 93-jarige leeftijd dood aangetroffen, hangend aan een elektriciteitskabel in een tuinhuisje binnen de gevangenismuren. Mysterie compleet en het laatste optreden van Spandau Ballet.
Toen werd het gebouw zelf een issue, in de Wikipedia. ‘All materials from the demolished prison were ground to powder and dispersed in the North Sea.’ 
Onzin natuurlijk, maar het is anderszins wel waar, de Spandau gevangenis werd grondig gesloopt. Een besmette plek, ‘a haunted house’, want Hess groeide tijdens zijn gevangenschap uit tot een belangrijk neo-nazi symbool .
De sloop is een typisch voorbeeld van bijgeloof over de lading van een plek.

Allart Lakke, juni 2010.

NOS.nl
Graf nazi-kopstuk Hess geruimd
Toegevoegd: donderdag 21 jul 2011, 13:03

Het graf van nazi-kopstuk Rudolf Hess in de Duitse stad Wunsiedel is vannacht geruimd. De familie van Hess wilde de grafconcessies verlengen, maar het kerkbestuur weigerde, ook omdat het graf een bedevaartsoord voor neonazi’s was.
De overblijfselen van het lichaam van Hess worden nu gecremeerd en boven zee uitgestrooid.
Hess was de plaatsvervanger van Hitler tot hij in mei 1941 naar Schotland vloog. Na de Tweede Wereldoorlog werd hij in Neurenberg veroordeeld tot een levenslange celstraf. In 1987 pleegde Hess op 93-jarige leeftijd zelfmoord in de Spandau-gevangenis in Berlijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *