PWA, NLP, ESP en ID!

PWA oftewel perception without awareness is wat als subliminal bekend staat. Verborgen boodschappen, gericht op het beïnvloeden via het onderbewuste. Stimuli are perceived even when observers are unaware of the stimuli.
Wetenschappelijk ongefundeerd, vorm van placebo-effect.
Het medium. Gedachten lezen, cold reading. Voorspellen. Cold reading is a set of linguistic tricks.
Het is een vorm van imitatie van psychic powers. De illusie van het zesde zintuig.
Bepaalde overtuigingstechnieken. Conversational hypnosis.


De term NLP, neurolinguïstisch programmeren, zie ‘Derren Brown Hypnotizes People on a train! – NLP Hypnosis’
Mentalism.
Iemand iets doen vergeten of/en vervolgens direct vervangen met een ander woord/beeld.
Remote viewing. De mogelijkheid om een object te zien en te beschrijven dat volkomen verborgen is van zicht, geur, tast enz.. In andermans geest zien. De claim van de helderziende of paragnost.
Negative suggestion.
Trajectory.

En dan ESP, extra sensory perception, a sixth sense, gut instinct or hunch. Tja. Buiten zintuigelijke waarneming.

Bijgeloof en mythe.

Intelligent design, oftewel ID. Het is een relabeling van de term creationisme. Tegenovergesteld aan de evolutietheorie, waaruit de argumenten, reproductie en mutatie en het proces van natuurlijke selectie als verklaring gelden.
Theorie van unintelligent design, satire, de ontwerper zou eerder lui en onhandig zijn, dan intelligent. Het aantal uitgestorven diersoorten wordt genoemd als bewijsmateriaal.

Ik dacht dat Intelligent Design betekende het theoretisch terugdraaien van evolutionaire processen tot een duidelijk ontwerp om daarvan de relevante elementen van toe te passen en gebruiken in ontwerpen. Soort mechanismes van groei en transformatie imiteren. Maar nee.

Anti-science‘…most clearly in the European left, the European left is enormously hostile to science and technologie.’ ‘Ken Miller on Intelligent Design’ op Youtube. Opmerkelijke uitspraak.

Allart Lakke, februari 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *