De kunst van ‘ancient artefacts’

De kunst van ‘ancient artefacts’.

Te zien op Youtube. ‘EN – Klaus Dona: The Hidden History of the Human Race’ Het is een uitgebreide variant van Dona’s lezing met op 26.00 minuten de inleiding tot de groep werkstukken uit ‘lydite/ludite’!

Een bruikbaar voorbeeld van het gewichtig klinkende ‘ancient artefact’ is precies die groep dingen (waaronder de ‘disk’ en het beeldje op de foto) in de steensoort lydite uitgevoerd. Het misverstand over de materie ontstond mede door ‘researcher’ Klaus Dona’s beroerde uitspraak van het woord, namelijk als ‘ludite’. Lydite nu is een hard vuurvast gesteente.

Wie creëerde deze ‘artefacten’, niet Klaus Dona zelf immers? Het blijken objecten uit de collectie van Professor Jaime Gutérriez Lega, een industriëel ontwerper en architect in Colombia. Benieuwd naar de culturele herkomst en exacte vindplaats.
Over de groep ‘artefacten’ hangt een bepaalde stijl en afwerking en alle voorwerpen zijn in hetzelfde materiaal, naar Dona’s zeggen lydite. Het beeldende element oogt zoetsappig en zwak, maar de vraag is welke anonieme beeldhouwer in Colombia heeft die stijl bedacht en uitgevoerd, waarom en werkte hij mogelijk in opdracht of naar voorbeelden? Het ‘highly polished’ materiaal lijkt op lood in de afwerking door de doffe glans en de kleur. Een patina, die geen verstreken tijd in zich draagt, zonder krassen, beschadigingen of verwering, het oogt spiksplinter nieuw.

 

Op 30:00 minuten toont de nasale Klaus Dona ‘a medical instrument’. Een volkomen onbruikbaar ding, maar het is kunst, creatief en conceptueel! Die set medische instrumenten is ingenieus als concept en esthetisch uitgevoerd, maar beslist niet ‘ancient’ en in die archeologische datering is de vervalsing.
Hoor de schaamteloze Klaus in zijn onbeholpen Engels met alle ‘archeological conspiracy’ gerelateerde onbenulligheid op een rij in een 45 minuten lange slideshow met heerlijk infantiel commentaar en argumenten, zoals de vermakelijke bewijsvoering op 40:00 minuten met betrekking tot een x-ray en een Italiaanse Professor Pitoni.

Zie ook : ‘Klaus Dona – Unsolved Mysteries Part 1/2 – Megalithomania South Africa 2011’

Andere voorbeelden van de archeologische vervalsing in ‘ancient artefacts’.
‘PROJECT CAMELOT: MICHAEL TELLINGER – ADAM’S CALENDAR DOCUMENTARY’ Duur 2:08:53 van juni 2010.
Molded stone tools(0:28:00)! Op 0:44:00 zijn de artefacten in beeld. Vervolg uitzoeken.

‘Ancient Aliens – Underwater Worlds HD part 1/2’
In deel 3, 00:50 ‘dozens of artefacts’ in beeld, opgedoken in de Golf van Khambhat.
Wikipedia:
In 2000, India’s science and technology minister Murli Manohar Joshi announced that evidence of an ancient civilisation exists in the form of a large complex of man-made structures underwater in the Gulf of Khambhat. India’s archaeological community rejected the claims as baseless and politically motivated.

Allart Lakke, 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *