Puzzel

 

Copyright Allart Lakke.

 

Serie uitgevoerd in vierkant in metaal laser gesneden, lekker vet, monumentaal ((twee-en-een-halve meter breed en hoog, diep vijf centimeter) en bijvoorbeeld afgewerkt in chroom of lak. Vervolgens uit te voeren in allerlei formaten kubussen/dozen, van in elke zijde vijf bij vijf en een kubus even groot van tien bij tien stukjes. Een kubus met én zonder het vierkante kader (aansluitende hoeken van de lijnen van de puzzelstukjes).

 

 

En met kubussen in verschillende kleuren. Een grote van drie bij drie stukjes in goud chroom en een kleine van tien bij tien gitzwart. Minimal.

Het oorspronkelijke ontwerp was bedoeld als een hekwerk in ovale vorm rond het Offerblok (zie onder) en het vrij hangende drieluik ‘Het Joodse Bruidje’. Dat zou een uiterst kostbaar hekwerk worden.

 

 

 

Het Offerblok met beide Rentmeesters Dramm Chaupelc en Wodan H. Lyra tijdens de Operatie ‘Wonderen om niet’ in 1997 in de Hooglandse kerk te Leiden .

‘Het Joodse Bruidje’ tijdens ‘Beeld en evenbeeld’ in 2002 in de Lakenhal in Leiden met het Offerblok in de hoes van grijze paardendekens er voor staand.

 

 

Allart Lakke, 2012.